تکنولوژی

سایفرپانک‌ها کُد می‌نویسند

سایفرپانک‌ها کُد می‌نویسند

در اوایل دهه‌ی ۹۰ میلادی، گروهی از ریاضی‌دانان، هکرها، و افراد علاقه‌مند به تکنولوژی که به اسم «سایفرپانک‌ها» شناخته می‌شدند به این باور مشترک رسیده بودند که اینترنت یا دیوارهای ساختگی موجود بین مردم جهان رو پایین می‌کشه یا شرایط رو برای ظهور دولت‌های مستبد شبیه به داستن جورج اورول فراهم می‌کنه. اون‌ها به شاخه‌ای از علم ریاضی به نام رمزنگاری به چشم سلاحی برای مقابله با برنامه‌ریزی مرکزی و پایش اطلاعات در این جهانِ مجازیِ نوپا نگاه می‌کردند.

ایده های فلسفی و فنی مطرح شده در گروه ایمیل پرخواننده سایفرپانک ها، که در سال ۱۹۹۲ راه اندازی شد، بر ایجاد بیت کوین، ویکی لیکس، تور، بیت تورنت و جاده ابریشم تأثیر گذاشت. سایفرپانک‌ها زمانی که اینترنت بر جهان چیره می‌شد، هم خوبی‌ها و هم بدی‌های اون رو در نظر داشتند.از بدی‌ها می‌توان به تهدیدات آن برای حریم خصوصی افراد و از خوبی‌های آن به امکان ساخت پلتفرم‌های مجازی غیرقابل نفوذ از جانب تنظیم‌گران دولتی، برای ایجاد ارتباط و معامله افراد اشاره کرد.

ویدئو در خصوص سایفرپانک ها را مشاهده نمائید:

توجه: در صورت باز نشدن ویدئو جهت مشاهده در آپارات اینجا کلیک نمایید

همچنین پیشنهاد می‌شود که «خوانش مانیفست سایفرپانک‌ در سی سالگی این بیانیه» توسط جادی میرمیرانی را از این لینک تماشا نمائید.

منبع

Show More

Ehsan Heydari

I began my career in web and software development in 2011. Previously, I worked as an Android application developer using Java, and I am now proficient in PHP, JavaScript, and Python, with my main focus currently on developing web applications. Additionally, I have a strong interest in capital markets, blockchain, and the decentralized world of Web3, which has shaped my future roadmap.
دکمه بازگشت به بالا