تکنولوژی

سایفرپانک‌ها کُد می‌نویسند

سایفرپانک‌ها کُد می‌نویسند

در اوایل دهه‌ی ۹۰ میلادی، گروهی از ریاضی‌دانان، هکرها، و افراد علاقه‌مند به تکنولوژی که به اسم «سایفرپانک‌ها» شناخته می‌شدند به این باور مشترک رسیده بودند که اینترنت یا دیوارهای ساختگی موجود بین مردم جهان رو پایین می‌کشه یا شرایط رو برای ظهور دولت‌های مستبد شبیه به داستن جورج اورول فراهم می‌کنه. اون‌ها به شاخه‌ای از علم ریاضی به نام رمزنگاری به چشم سلاحی برای مقابله با برنامه‌ریزی مرکزی و پایش اطلاعات در این جهانِ مجازیِ نوپا نگاه می‌کردند.

ایده های فلسفی و فنی مطرح شده در گروه ایمیل پرخواننده سایفرپانک ها، که در سال ۱۹۹۲ راه اندازی شد، بر ایجاد بیت کوین، ویکی لیکس، تور، بیت تورنت و جاده ابریشم تأثیر گذاشت. سایفرپانک‌ها زمانی که اینترنت بر جهان چیره می‌شد، هم خوبی‌ها و هم بدی‌های اون رو در نظر داشتند.از بدی‌ها می‌توان به تهدیدات آن برای حریم خصوصی افراد و از خوبی‌های آن به امکان ساخت پلتفرم‌های مجازی غیرقابل نفوذ از جانب تنظیم‌گران دولتی، برای ایجاد ارتباط و معامله افراد اشاره کرد.

ویدئو در خصوص سایفرپانک ها را مشاهده نمائید:

توجه: در صورت باز نشدن ویدئو جهت مشاهده در آپارات اینجا کلیک نمایید

همچنین پیشنهاد می‌شود که «خوانش مانیفست سایفرپانک‌ در سی سالگی این بیانیه» توسط جادی میرمیرانی را از این لینک تماشا نمائید.

منبع

مشاهده بیشتر

احسان حیدری

از سال 1390 در حوزه وب و برنامه نویسی مشغول به فعالیت شدم. سابقا برنامه نویس اپلیکیشن های اندروید با زبان java بودم و در حال حاضر مسلط به زبان های php و java script و python هستم و عمده فعالیت فعلی من توسعه اپلیکیشن های تحت وب می‌باشد. همچنین علاقه مند به بازارهای سرمایه، بلاکچین و دنیای غیر متمرکز و وب۳ هستم که نقشه راه آینده من را شکل داده اند
دکمه بازگشت به بالا